tisdag 26 februari 2019

Vad gjorde Märit, Olle och Håkan i Norge?




Foto: Håkan Tunón
De reste i november, en liten delegation på kurs till Hegra i Tröndelag Norge.
Fokus på kursen var hur man som fäbodbrukare/utmarksbrukare ska kunna använda biologiska och kulturella värden i marknadsföringen.
Och hur man ska kunna få bättre betalt för sina fäbodprodukter.
Håkans artikel om Interregkursen .
Hela artikeln Biologiskt kulturarv och företagande finns i senaste
numret av Fäbodriksföreningens tidning och på länken ovan.
Där finns också en liten artikel om lyxrestaurangen Frantzén i Stockholm som eventuellt fått in Fjällkokött på menyn för dryga 3 000 kronor per kuvert.
   En undran bland flera av oss: hur ska vi hantera detta dilemma, när en vanlig glesbygdsbo vill unna sej lite gott, åka till fäboden, köpa lite korv, smör och ost. Har hen råd med det? 
Eller får hen nöja sej med gratisnöjet att beundra den biologiska mångfalden?!
Vi ser fram emot samtal i frågan på kommande årsmöten: GFF 24 mars i Bollnäs och
FSF Fäbodriksförbundet 28 april i Rättvik


Foto: Håkan Tunón

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar