tisdag 26 oktober 2021

Vad tror ni om ordet Skogsbeteskött?


Så här skriver Linda från MatVärden:
 Idag har vi varit på en lärorik och bra träff på Ol-Anders gården i Alfta. Vi var inbjudna av Gävleborgs fäbodförenings Carin Gisslén-Schönning, att samtala om möjligheter till att sälja kött från djur som betat kring fäbodar och- eller på skogen.

🌲 🐮 🌲 Medlemmar i fäbodföreningen och personal från Länsstyrelsen medverkade också.
Finns det mervärden som man är beredd att betala med för när det gäller kött eller mjölkprodukter från djur som har haft ett bra och fritt liv och som fått äta vad de är sugna på i Gävleborgs skogar. Det handlar ju inte bara om nötkretaur, som till exempel fina fjällkor, utan såklart även om får och getter. Många är intresserade av att bevara gamla raser som Hälsingefår.
Dessa djur gör ett fantastiskt arbete för vår biologiska mångfald, håller landskapet öppet o.s.v.
🌲 🐮 🌲
Finns det en marknad hos till exempel restauranger? Vi på MatVärden vill gärna fortsätta samtalet och se hur vi kan hjälpa till att matcha kanske med intresserade kockar och andra konsumenter som är intresserade av produkter från fäbodar, skog och det som kallas utmarker.
🌲 🐮 🌲
Länsstyrelsen söker också efter bönder som vill ha sina betande djur i nationalparker och naturreservat.

Tack Linda för det fina referatet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar